fbpx

אכילה מודעת

למה כל כך קשה לך להפסיק?

במשך שנים האשמתי את עצמי שאני פשוט חלשה, מכורה לסוכר, אין לי כוח רצון ובגלל זה אני לא יכולה לעצור בקוביית שוקולד אחת וחייבת לסיים את כל החפיסה- רגשות האשמה והתסכול שהיו מלוות ותי שניה אחרי שהחפיסה היתה מסתיימת היו חזקים כל כך, ששלחו אותי הרבה פעמים לפתוח את החפיסה הבאה.
גם בימים יותר מוצלחים שלי, שהצלחתי להתמיד תקופה בדיאטה כזו או אחרת, המאבק באוכל היה תמידי , כל הזמן חשבתי על אוכל, הרגשתי מכסנה שאני לא יכולה לאכול את מה שאני רוצה באמת כל הזמן, קורבן של גטיקה, ש נסיבות החיים. אוכל עשה לי להרגיש טוב ורע בו זמנית – דיסאוננס קבוע בתוך הראש שלי שמצד אחד אמר לי כל הזמן "לא, אל תאכלי זה לא בריא, זה משין , את תצטערי על זה ומצד שני , זה כל כך טעים, אני מרגישה כל כך טוב כשאני אוכלת, אם זה כל כך רע אז למה זה מרגישה כל כך טוב בפה ונעים בבטן? כמובן שההגיון הזה ניצח 100 אחוז מהפעמים והוא גם זהששבר אותי, שבר את הדיאטה והחזיר אותי לנקודת ההתחלה כל פעם מחדש

האשמתי את עצמי ואני מאמינה שאם את כאן , את מאשימה את עצמך ויכולה להזדהות עם המילים שאני כותבת כאן. אז אני רוצה שתדעי שזו לא אשמתך!

כשאת אוכלת מתוק, מלוח, מתוק ושוב מלוח  בלי יכולת לשלוט ולעצור לפעמים ואת משמינה מזה כי את אוכלת אוכל שלא עובד עם הגוף שלך! ואת עושה את זה מהרבה סיבות , שלא קשורות בך או בכוח הרצון שלך!

את אוכלת מתוק, סוכר, אוכל מעובד בגלל:

המוח הקדום שלך – שבנוי בצורה כזו  שעל מנת לשרוד בזמנים שאין אוכל בריא וטעים בנמצא, הוא היה צריך ללמוד לעכל גם אוכל שפחות מותאם עבורו בכדי לא לרעוב- כמו למשל אוכל מעובד! סוכר לבן, סופגניות, צ'יפס מטוגן, לאפה עם שווארמה, וסוכריות ג'לי בצבעים זרחניים

בגלל תעשיית המזון -, בגלל האדם המודרני , הייצרן שהביא את המהפכה התעשייתית והחמיר את המצב באמת כשהתחיל לייצר מזון במפעל- לא באדמה, במאסות ובזול, מזון מעובד מלא בסוכר..
כדי שיוכל לשמר את המזון , שיהיה עמיד ודחף אותו לכל מקום כי הוא זול וממכר!!! לימדו אותנו במשך שנים שהוא טוב עבורנו- נותן אנרגיה , כוח של אלופים- אבל ההיפך הוא נכון.. הוא מחליש את הגוף שלך ומשאיר אותך רעבה, שמנה ומכורה!

מעגל הסוכר- כשאת אוכלת סוכר, אוכל מעובד – הוא פריש לך בגוף הורמונים שגורמים לך להנאה (כמו סם ) והתמכרות , רצון עז כמעט בלתי נשלט לחוש עוד פעם ועוד פעם את תחושת ה "היי" , הרוגע. למרות שהיא מחזיקה כמה שניות ומלווה בתחושות של "דאוון" עמוק וארוך הרבה יותר… זה מעגל אינסופי שלא רק שלא נגמר, אלא מזין את עצמו ומתגבר כל פעם שאת לוקחת ביס של מאפה שמרים, או חוטפת קוביית שוקולד קטנה. 

רמות סוכר ואינסולין- הסוכר, האוכל המעובד, הגלוטן שבחיטה, בלחם , בפסטה, בקורנפלקס או בחטיף בריאות-  מעלה לך את הסוכר והאינסולין בדם גבוה ומהר- ארי עלית סוכר כזו , יש ירידת סוכר והמוח שלך, ידחק בך ללכת ולאכול עוד סוכר!

זו לא אשמתך! אפשר להפסיק את ההמתכרות, להשיג שליטה בחזרה! ללמד את הגוף , ללמד אותך לאכול נכון, אוכל שמזין את הגוף , שבונה אותו, שמחזק אותו , שמבריא אותו אוכל שיגרום לך רדת במשקל, להרזות, לשחרר את כל העודף, הרעל ולחזור למידות שלך – לגוף בריא ורזה בדיוק במידה שלך!